Viburnum Bodnantense: hoe verzorgen en wanneer snoeien?

Er zijn niet zo heel veel struiken in ons land die vrijwel de hele winter uitbundig blijven bloeien. Nog zeldzamer zijn bloeiende struiken die ook nog eens een heerlijke geur afgeven. De Viburnum struiken zijn daarmee echt een attractie in een tuin gedurende de winter. De meest bekende variant is wellicht de sneeuwbal die een grote hoeveelheid witte bloemen toont die inderdaad veel weg hebben van sneeuwballen. De geur van Viburnum Bodnantense is diep en toch subtiel. Het beste valt deze te omschrijven als een combinatie van honing en vanille. De geur is vasthoudend en onstuimig maar ook altijd aangenaam.

Bloeitijd en bijzonderheden
De Viburnum Bodnantense, waaronder de soorten opulus, tinus en dawn, heefteen lange bloeitijd die kan lopen van november tot in maart. De struik is dan ook uitstekend bestand tegen koude tot wel 15 graden vorst. Bij extreem koude nachten is het verstandig voor bescherming te zorgen omdat de struik anders zijn bloemen zou kunnen afwerken om beter bestand te zijn tegen deze bijzondere omstandigheden. Met deze bloeiende struik kun je een tuin dan ook in de winter niet alleen bloemenpracht laten tonen maar een heerlijke geur doen verspreiden. Gedurende de rest van het jaar is deze struik bezig krachten te verzamelen voor de winter. Groen, maar beslist niet opvallend vormt deze struik dan een mooie achtergrond voor andere bloeiers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Japanse Hulst: de verschillende soorten

Je kent ze wel, de haagplanten met kleine groene blaadjes, te vinden in bijna iedere tuin! De buxus.. Daarvan weten we dat daar vaak een buxusmot in voor komt. Een goed alternatief van een buxus is dan ook de Japanse Hulst, ook wel de llex crenata. De verschillende soorten De Japanse hulst is een populaire […]

Read More
Tuin

Dit zijn de vijf mooiste klimplanten

Klimplanten bieden in elke tuin en op elk balkon veel pluspunten: ze gaan de hoogte in en zijn ideaal om de tuin in te delen en mooie hoeken te creĆ«ren. Wij zetten de vijf mooiste soorten klimplanten op een rij. 1 Kamperfoelie De kamperfoelie is een klimplant met kleine groene blaadjes. De bloemen zijn prachtig; […]

Read More
Tuin

De strijd tegen onkruid

Het zal je misschien verbazen dat onkruid geen aparte categorie planten is. Normaal gesproken wordt met onkruid het soort planten bedoeld dat snel groeit, moeilijk te verwijderen is en tot last is. Maar of een plant tot last is, is subjectief. Sommige mensen zullen brandnetel als onkruid bestempelen, terwijl anderen er graag soep van maken […]

Read More