Japanse Hulst: de verschillende soorten

Je kent ze wel, de haagplanten met kleine groene blaadjes, te vinden in bijna iedere tuin! De buxus.. Daarvan weten we dat daar vaak een buxusmot in voor komt. Een goed alternatief van een buxus is dan ook de Japanse Hulst, ook wel de llex crenata.

De verschillende soorten
De Japanse hulst is een populaire plant in Nederland, waar je ook in de winter van kan genieten. Een fris groene plant die net dat extraatje geeft in jouw tuin. De Japanse hulst is er ook nog in verschillende soorten die allen eigen kenmerken hebben.

– Ilex Crenata Dark Green: Een vertakte heefster met mooie groenblijvende bladeren. Deze bladeren zijn in het begin frisgroen, maar veranderen na verloop van tijd in een donkere kleur groen.
– De Ilex Crenata Convexa: Een compacte haag met kleine sierlijke bolle blaadjes. Goed geschikt wanneer je op zoek bent naar een compacte haag.
– De Ilex Crenata Green Hedge: Deze plant heeft kleine glimmende bladeren, waarbij de takken recht omhoog staan. Dit zorgt ervoor dat deze plant een flinke hoogte kan bereiken.
– De Ilex Crenata Blondie: Deze hulst plant heeft juist bladeren met een goud/geel achtige gloed. Dit voor de extra touch in een tuin.
– De Ilex Crenata Caroline Upright: Deze haag heeft een compactere vorm dan de andere soorten, daarbij trekt deze ook juist veel insecten aan.
– De Ilex Maximowicziana Kanehirae: Als je op zoek bent naar een compacte haag die snel groeit, dan is dit soort uitermate geschikt!
De Japanse hulst is een haag die ook in de winter groen blijft en daardoor een echte aanwinst voor iedere tuin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Dit zijn de vijf mooiste klimplanten

Klimplanten bieden in elke tuin en op elk balkon veel pluspunten: ze gaan de hoogte in en zijn ideaal om de tuin in te delen en mooie hoeken te creĆ«ren. Wij zetten de vijf mooiste soorten klimplanten op een rij. 1 Kamperfoelie De kamperfoelie is een klimplant met kleine groene blaadjes. De bloemen zijn prachtig; […]

Read More
Tuin

De strijd tegen onkruid

Het zal je misschien verbazen dat onkruid geen aparte categorie planten is. Normaal gesproken wordt met onkruid het soort planten bedoeld dat snel groeit, moeilijk te verwijderen is en tot last is. Maar of een plant tot last is, is subjectief. Sommige mensen zullen brandnetel als onkruid bestempelen, terwijl anderen er graag soep van maken […]

Read More
Tuin

Viburnum Bodnantense: hoe verzorgen en wanneer snoeien?

Er zijn niet zo heel veel struiken in ons land die vrijwel de hele winter uitbundig blijven bloeien. Nog zeldzamer zijn bloeiende struiken die ook nog eens een heerlijke geur afgeven. De Viburnum struiken zijn daarmee echt een attractie in een tuin gedurende de winter. De meest bekende variant is wellicht de sneeuwbal die een […]

Read More