Dit zijn de vijf mooiste klimplanten

Klimplanten bieden in elke tuin en op elk balkon veel pluspunten: ze gaan de hoogte in en zijn ideaal om de tuin in te delen en mooie hoeken te creƫren. Wij zetten de vijf mooiste soorten klimplanten op een rij.

1 Kamperfoelie
De kamperfoelie is een klimplant met kleine groene blaadjes. De bloemen zijn prachtig; ze zien eruit als kroonluchters en zijn gevlamd gekleurd met geel, roze en paars. De kamperfoelie kan goed tegen zon. Hij moet wel geleid worden bij het klimmen, door de ranken te steunen of vast te binden. De kamperfoelie gedijt het best in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Er zijn wintergroene en bladverliezende soorten kamperfoelie. De bladverliezende soort heeft het voordeel, dat de bloemen geuren in de avonduren. Een zomerterras met Lonicera heckrotti is op zomeravonden dan ook gehuld in heerlijke geur. De bloei wordt gevolg door rode bessen, die niet eetbaar zijn.

Lonicera henryi blijft groen in de winter en is dichter begroeid met bladeren, maar geurt niet zo intens. In het najaar komen er zwarte bessen aan de plant, die nog lang decoratief zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Japanse Hulst: de verschillende soorten

Je kent ze wel, de haagplanten met kleine groene blaadjes, te vinden in bijna iedere tuin! De buxus.. Daarvan weten we dat daar vaak een buxusmot in voor komt. Een goed alternatief van een buxus is dan ook de Japanse Hulst, ook wel de llex crenata. De verschillende soorten De Japanse hulst is een populaire […]

Read More
Tuin

De strijd tegen onkruid

Het zal je misschien verbazen dat onkruid geen aparte categorie planten is. Normaal gesproken wordt met onkruid het soort planten bedoeld dat snel groeit, moeilijk te verwijderen is en tot last is. Maar of een plant tot last is, is subjectief. Sommige mensen zullen brandnetel als onkruid bestempelen, terwijl anderen er graag soep van maken […]

Read More
Tuin

Viburnum Bodnantense: hoe verzorgen en wanneer snoeien?

Er zijn niet zo heel veel struiken in ons land die vrijwel de hele winter uitbundig blijven bloeien. Nog zeldzamer zijn bloeiende struiken die ook nog eens een heerlijke geur afgeven. De Viburnum struiken zijn daarmee echt een attractie in een tuin gedurende de winter. De meest bekende variant is wellicht de sneeuwbal die een […]

Read More